Wiel Arets

anna van buerenplein tower . the hague


Wiel Arets . photos: © Jan Bitter . + archello

The Anne van Bueren Square serves as the lobby for AvB Tower, where a hybrid programming of shops, lobby, restaurant, offices, lecture hall, and library – where the academic dweller finds a communicative atmosphere – when fluidly linked, can be seen as an extension of the 'commuter-leisure' concept currently emerging in the world's major metropolises.












The first five floors provide space for this hybrid programming, while above, 400 spacious 'guest-rooms’ will function as student studios with floor-to-ceiling sliding yellow-tinted glass panels, thus providing views to the square, the skyline of The Hague, and the North Sea beyond. A flood of visual contact from within the steel tower out onto the the adjacent square will ensure that the tower's residents are provided a truly urban university living experience. Located next to the city's Central Station, at the intersection of urban envelope and square, the tower encourages and creates an amplified ‘interiority’ within and around the Anne van Bueren Square.

Project team
Wiel Arets, Rob Willemse, Joost Körver, Raymond van Sabben, Thorsten Schneider, Jelle Homburg, Jochem Homminga
Collaborators
Janosch Welzien, Jasper Stevens, Ramon Alverez Roa, Martin Tessarz, Tobias Bamberg, Steffen Winkler, Carlatta Giacomin, Marco Leite Velho, Itziar Quiros
Client
Anna van Buerenplein BV
Consultants
DGMR Raadgevende Ingenieurs BV, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada